22 nov

Wake-up oefening 1

Wake up oefeningen zijn een combinatie van doen en waarnemen. Het vergroot zelfgevoel. Wat rust en zelfvertrouwen geeft. Én een wakker lichaam is een bron van informatie over eigen functioneren en interacties met andere mensen!
Ze zijn zo simpel dat je ze tijdens je werk kunt doen. Kies twee keer per dag een moment, bv halverwege de morgen en halverwege de middag, om ze te doen.
Na een tijd bewust inplannen ga je ze overal tussendoor doen als je merkt dat het nodig is.

Doe maar gelijk mee als je dit leest, dan hoef je niet zo hard na te denken.

Zit rechtop op je zitbotten, zit vrij van de rugleuning van je stoel.

Voel het gewicht van je bekken rusten op de zitting van de stoel…..

Laat je bekken rustig naar voren kantelen door het eigen gewicht, gebruik hiervoor geen onnodige spierkracht (je krijgt een iets holle onderrug)….

Laat je bekken rustig naar achteren kantelen door het eigen gewicht, gebruik ook hiervoor geen onnodige spierkracht (je zakt nu iets achter je zitbotten)…..

En weer rustig kantelen naar voren……., naar achteren……., naar voren……. Dat is alles wat je doet.

Voel….

  • dat het gewicht van je bekken steeds door het midden beweegt: van voor, door het midden    naar achteren. Van achter, door het midden, naar voren….
  • dat je buik inhoud rust in je bekkenkom. Laat je lage buik organen zoveel mogelijk rusten in de kom van je bekken. Misschien voel je wel dat het gewicht van je buik inhoud mee glijdt van voor, door het midden naar achter. Van achter, door het midden naar achteren…..