18 apr

Lichaamsgericht werken in training op de werkvloer.

“Medewerkers op de werkvloer zijn doeners” zei laatst iemand over mensen die uitvoerend in de zorg werken.  Dat is waar. Als je het dan al niet van nature bent dan wordt je het wel. Je bent een groot deel van de dag praktisch en fysiek actief bezig. Dat beïnvloed hoe je in het leven staat.

Als trainer en als leidinggevende moet je je dat heel goed realiseren als je je medewerkers een training aanbiedt.

Een training is alleen effectief als je ermee aansluit bij de deelnemers. Niet alleen wat betreft inhoud maar ook met de vorm waarin hij wordt gegeven. Een hele dag zitten, praten en denken sluit niet goed aan in dit geval.

Daarom werken we bij ‘trainingen op de werkvloer’ met lichaamsgerichte werkvormen. Ze geven energie en ze laten voelen waar het om gaat. Ze sluiten aan bij het ‘doen’ van alle dag en, mits zo begeleidt dat de deelnemers zich er veilig bij voelen, zorgt de speelsheid ervan dat je nieuwe ervaringen en inzichten makkelijker toelaat.

Interactie opdrachten helpen om al doende te voelen hoe je anders met je collega’s om kan gaan of op een gezonde manier assertief kan zijn. Fysieke opdrachten laten je in het hier en nu voelen wat er gebeurt als emoties te hoog oplopen en wat je dan kan doen om de rust en openheid weer terug te krijgen. Je kan in actie experimenteren met missie, visie en waarden zodat je ze letterlijk belichaamt en het geen abstract verhaal wordt. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Wordt je aangesproken door deze benadering dan werken we graag samen.